Theatergroep Paleis Wesopa

Theatergroep Paleis Wesopa speelt Gidsland

De repetities voor de nieuwe theaterproductie zijn gestart.

Na het succes van VOLKSVIJAND juni 2023, stort Paleis Wesopa zich nu op GIDSLAND van Nathan Vecht. Een actueel stuk vol satire en humor.

We hebben een kabinetscrisis. In een mooi hotel zitten een aantal regeringspartijen bij elkaar te polderen om de val van het kabinet te voorkomen. Onderwerp; de instroom van vluchtelingen en hoe deze over Nederland te verspreiden. Kan zo’n vraagstuk opgelost worden met een simpele rekentruc? De TV-wereld is altijd op zoek naar nieuwe formats en nieuwe talenten. De nieuwe talenten zullen zich moeten schikken,en hun leuke ideeën laten gaan, of anders is daar de uitgang. 

Wat gebeurt er tijdens het TVprogramma als de filmpjes zijn ingestart en de camera’s uitstaan? Is de minister dan nog wel zo’n aardig glimlachende innemende man of laat hij zijn masker vallen? Houden de nieuwe, jonge presentatrices de controle of wordt er over hen heen gewalst? 

Jantien uit het noorden lijdt onder de door aardbevingen ingestorte huizen.

De documentairemaker des vaderland ziet er een prachtige film in en droomt al van Gouden Kalveren. Maar Jantien trekt het niet meer en roept de verantwoordelijke minister ter verantwoording.

En dan is er ook nog iets over een doodgeslagen vis, cultuurverschillen en de puberende kleindochter van Jantien. Kortom; U zult zich niet vervelen…..

Speeldata: 29, 30 en 31maart 2024

Kaartverkoop via City of Wesopa – Het theater van Weesp

Theatergroep Paleis Wesopa is de huisgroep van de City of Wesopa.

Onder leiding van professionele regisseurs, maken we  al ruim 20 jaar spraakmakende voorstellingen, met veel dynamiek (humor, drama, zang en dans zeker niet uitgesloten) voor een breed publiek. 

De voorstellingen die zijn gespeeld kwamen uit divers repertoire van klassiek tot modern en vaak actueel. Regelmatig is er ook nieuw repertoire gemaakt zoals de montage voorstellingen ‘Zaad’, ‘Mondavio’ en ‘Herrie op de werkvloer’. De producties van Paleis Wesopa gaan vaak over hoogmoed, jaloezie, liefde en machtswellust en kunnen zowel diep tragisch als hilarisch zijn of een onthutsende combinatie van beide. Paleis Wesopa mengt humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee harten en hersens aan van haar publiek. Wij gaan er vanuit dat theater inspirerend moet zijn en dat hopen we in al onze voorstellingen te bereiken.’

Wil je meespelen? Meld je aan bij  City of Wesopa – Het theater van Weesp

Voor meer informatie : Theatergroep Paleis Wesopa