Alexander Bauwens


Geboren in 1958 te Amsterdam maar al op 5-jarige leeftijd met zijn ouders verhuisd naar Weesp. De middelbare school staat wel weer in Amsterdam.
Vanaf 1971 is poppenspel een hobby en in 1977 wordt FATSNERRAN opgericht. Al tijdens de studie aan de Pedagogische Academie in Amsterdam wordt er steeds meer opgetreden. Trouwt in 1982 met Marijke Metz. Tot 1992 wordt het poppenspel gecombineerd met een fulltime baan bij een bank. Na de geboorte van hun eerste zoon is hij huisman en kreeg geleidelijk meer tijd voor poppen en theater.
Naast FATSNERRAN heeft hij vele initiatieven ontplooid en gesteund op het gebied van Kunst en Cultuur. Zo stond hij aan de wieg van de Kunstkring Weesp, de Stadhuisconcerten, Theater City of Wesopa en Stichting Musical Weesp. Bij het theater in Weesp is hij nog steeds vrijwilliger en organisator van het tweejaarlijkse poppentheaterfestival. Bij de laatstgenoemde instelling is hij actief als regisseur. (In 2005 van de veel geroemde feestproductie “Weesp 650, de stadsmusical)
Verder is hij actief als docent aan Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum. In samenwerking met deze instelling werden ook een aantal grote producties met orkest gemaakt voor de grotere theaters en schouwburgen. Ook spreekt hij regelmatig voice-overs in voor o.a. SGO-Hoevelaken en is Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Weesp. Betrokken bij verschillende maatschappelijke en culturele organisaties en regelmatig speaker, woordvoerder of ceremoniemeester bij allerlei openbare evenementen.

Stichting poppentheater Fatsnerran
Ingelandenstraat 219
1382 CK Weesp

0294 – 41 93 93

 06-23101016

info@fatsnerran.nl

http://www.fatsnerran.nl/