Kamerkoor Victoria

is opgericht in 2018 vanuit de wens tot het vormen van een fijn en ambitieus koor dat een breed en divers publiek bekend maakt met m.n. mooie oude en moderne muziek die niet vaak uitgevoerd wordt. Zo wil Victoria meer mensen enthousiast maken voor deze ontroerende muziek en een nieuw, bijzonder en fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. Ongeveer de helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten. Bijvoorbeeld uit Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

​Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Zelf is Robert zanger bij Europese topensembles als o.a. Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam. Van zijn enthousiasme, kennis en ervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Robert geeft ook Zangles in Weesp en Amsterdam.

​Samen met Robert streeft het koor naar het met regelmatig uitvoeren van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op een zo hoog mogelijk niveau. Om dat doel te bereiken studeren leden thuis en wordt iedere woensdag samen gerepeteerd in Weesp. We hebben vrijwel altijd voldoende zangers, maar mocht je graag meezingen, meld je dan via de website.

​Naast een ambitieus koor, zijn we ook een sociaal koor, waarin oog is voor elkaar en belangrijke momenten gedeeld worden. Bijvoorbeeld bij de maandelijkse borrel.

​Een half jaar na zijn oprichting heeft Kamerkoor Victoria! de zelden uitgevoerde mis voor

drie koren van de 16e-eeuwse componist De Victoria o.l.v. Robert ten gehore gebracht. 

De werknaam ”Victoria!” voor dat project drukte het plezier en de ambitie bij het samen zingen en ook de gedeelde liefde voor oude muziek vrolijk en triomfantelijk uit: Victoria!

Kamerkoor Victoria is een goed koor, dat altijd open staat voor boeiende samenwerkingen.

In 2023 brengen we een jubileumconcert (19 februari, Le Petit Messe Solemnelle van Rossini), de 4 mei herdenking in Weesp, en zingen we op het Korenfestival Weesp. Daarnaast bereiden we met Kamerkoor Vocoza uit Amsterdam de Matthäus Passion van J.S.Bach voor.

Meer info? www.kamerkoorvictoria.org

Contact info: KamerkoorVictoria@hotmail.com

Volg ons via: https://www.facebook.com/KamerkoorVictoria