Carmen Sars

Carmen Sars werd geboren in het Canadese Vancouver, groeide voor het grootste deel op in Nederland en is thans woonachtig in Amsterdam. Het was al snel duidelijk dat muziek haar taal was want vanaf haar zevende schreef ze al haar eigen kerstliedjes en zong ze het hele weekend in de kerk waar haar vader dirigent organist was.

Ze studeerde Jazz lichte muziek/zang aan het Hilversums conservatorium bij onder meer orkestleider/arrangeur Jerry van Rooijen en trad op in diverse Jazzclubs en werkte veel als backing vocaliste.

Songwriting werd haar passie, wat zich uitte in het uitbrengen van diverse Engelstalige albums met voornamelijk eigen werk. Haar eerste album ‘Silent Eyes’ werd bekroond met een Zilveren Harp. Het volgende album Polarity kreeg veel aandacht mede door de single ‘In Love’ in samenwerking met het Rosenberg trio. Beide albums produceerde zij met Peter Tiehuis, wiens invloeden en gitaarspel zij als zeer verrijkend en onmisbaar beschouwt. Er volgde nog een vocaal Lounge album ‘Porta Romana, en een live Jazzalbum ‘Jazz On The Rocks’. Ook schreef ze liedjes voor diverse artiesten, zoals onder meer Ramses Shaffy, Liesbeth List, Jan Tekstra, Ruth Jacott en voor het songfestival.

Haar eerste Nederlandstalige album, ‘Aangeraakt Door Liefde’ met daarop de songs uit haar gelijknamige, in Jazzy Bluesy sferen gehulde muziek-theatervoorstelling, komt op Vinyl en Cd uit op het ‘Concerto’ label Een Nederlandstalig Jazzy album dat uitkomt op 11 December 2022. Het release concert vond plaats in ‘Nick Vollebregt Jazzclub’ in Laren NH.

Luisteren kan hier: Luisteren